Traceurs.ro

Parkour => Media => Filmulete din strainatate => Topic started by: Deyu on February 07, 2013, 05:05:43 PM

Title: Rather die than train in a parkour park
Post by: Deyu on February 07, 2013, 05:05:43 PM
http://www.youtube.com/watch?v=9LR-RV2W3eA
 
As vrea sa aud cateva pareri despre clip...
Title: Re: Rather die than train in a parkour park
Post by: Razvan on February 07, 2013, 06:32:28 PM
E cam simplu si nimic nou, parkour este adus la zi cu celelalte sporturi urbane, parc pentru asta, parc pentru aia, parc si pentru parkour. Poate e o problema.. poate nu.. cel putin atata timp cat nu o sa fim amendati/penalizati pentru ca sarim peste o bara sau ca ne cataram pe un zid pentru ca ceea ce facem noi se numeste parkour si nu e voie decat in "spatii special amenajate". Poate e bine pentru incepatori, poate e un cosmar pentru cei care practica de mai mult timp..

Atata timp cat avem alegere intre parc si no parc fiecare face ce vrea.
Title: Re: Rather die than train in a parkour park
Post by: wutang on February 07, 2013, 07:34:15 PM
Parcurile de orice gen trebuiesc privite ca inca un obstacol in calea noastra care trebuie depasit. Chiar daca parcurile de Parkour ofera mai multe detalii sau detalii specifice pentru anumite miscari sau trasee, ele tot vor ajunge sa fie frecventate mai rar dupa un timp pentru ca ajungi " sa faci " si " sa dai " toate miscarile care iti vin tie in cap si pe care le vezi si poate acel parc nu ofera posibilitatea sa exersezi toate miscarile si automat te duci in locul unde poti.

O parte dintre practicantii din Franta au devenit putin cam prea " puri " si cam trag cu dintii de tot ce apuca si ce e contra Parkour-ului pur, creat afara pe strada si nu intr-o sala sau parc. Nu e rau ce fac ei, dar prin asta se limiteaza psihic si fizic la ceva ce ar putea sa-i ajute..
Title: Re: Rather die than train in a parkour park
Post by: Chachiy on February 07, 2013, 09:11:28 PM
Nu-mi plac parcurile de acest fel. Le-as frecventa odata, de doua ori , eventual, cand vreau sa invat o miscare noua si am nevoie de obstacole ,,perfecte". Parcurile de acest fel, dupa mine, limiteaza creativitatea, avand detaliile prea la vedere, prea evidente, spre simple. Iar in al doilea rand te limiteaza in privinta actiunii de urmarire/evadare. Nu te adaptezi mediului inconjurator, ci unui mediu care s-a adaptat el insusi la Parkour. Cum a spus in videoclip la final ,,Where is parkour ?" ,,This is parkour" ; asa cum plimbarile prin padure sunt alta mancare de peste fata de plimbarile in parcuri.
Title: Re: Rather die than train in a parkour park
Post by: Felyx on February 08, 2013, 04:19:43 PM
Si libertatea unde e? unde'i libertatea de miscare daca nu poti sa sari unde vrei,intr-o saptamana cred ca depasesti tot ce e acolo...