Author Topic: Importanta fitness-ului  (Read 1812 times)

wutang

  • Global Moderator
  • Dependent
  • *****
  • Posts: 398
  • No pain... No gain
Importanta fitness-ului
« on: July 28, 2012, 05:01:00 PM »


Ceea ce stii nu conteaza ? ceea ce faci conteaza . Antrenamentul fizic produce amintiri fizice ? nu doar memoria muschilor ci o amprenta fiziopshica, cunostinte care sunt mai degraba instinctuale decat intelectuale. Acestea sunt cunostintele utile. Actiunile si reactiile automate (instinctive) sunt intotdeauna mai rapide si mai eficiente in termeni de energie consumata decat actiunile si reactiile intelectuale gandite.

Exista si asa destule lucruri la care trebuie sa ne gandim in situatiile dificile, deci orice actiune ce nu necesita folosirea creierului, economisteste energie pentru actiuni si decizii unde chiar este nevoie de aceasta energie. Antrenati-va pana in punctul in care, miscari specifice, des folosite, actiunile si reactiile cel mai des intalnite vor fi executate automat.

Orice deficient in fitness-ul fizic afecteaza increderea. Cand un individ realizeaza ca nu are fitness-ul sau skill-ul necesar pentru a indeplini o anumita sarcina, sau ca nu isi poate folosi atributele la extensia lor maxima, ezitarea si indoirea de propriile capacitati slabeste atat abilitatile psihice cat si fizice. Increderea slabita limiteaza flexibilitatea, ingreunand adaptarea corecta la situatii noi.
Din nou, antrenati-va pana ce increderea devine un reflex in fata oricarei provocari.

Putere + Incredere+ Flexibilitate = Strategie (abilitatea de a o folosi)


Fitness-ul fizic poate avea efecte positive sau negative asupra unui individ, asupra coechipierilor si asupra strategiei globale adoptate pentru a indeplini o sarcina. Fiti in forma si ramaneti in forma pentru a indeplini cat mai multe si variate sarcini. Scopul fitness-ului fizic poate fi inglobat intr-o singura fraza ? sa devii cat mai indistructibil posibil ? . Cu cat un om este mai greu de invins, cu atat el va ramane mai eficient.

Develop your body, your mind and your spirit , follow your  way 
Parkour: hard work over time to accomplish skill
Learn the form, seek the formless, hear the soundless. Learn it all, now forget it all. Learn the way, now find your own way.
You have to take it as it happens, but you should try to make it happen the way you want to take it.
- Old German proverb
The individual who is best prepared for any occupation is the one ... able to adapt himself to any situation.
- Mortimer Smith
‎"Without knowledge, skill cannot be focused. Without skill, strength cannot be brought to bear and without strength, knowledge may not be applied."
- Alexander the Great's Chief Physician
If I can do this, I can do anything