Author Topic: Exercitii pentru gambe  (Read 1818 times)

wutang

  • Global Moderator
  • Dependent
  • *****
  • Posts: 398
  • No pain... No gain
Exercitii pentru gambe
« on: July 28, 2012, 07:08:56 PM »
Deoarece gambele sunt solicitate in fiecare zi in mers sau in alte activitati fizice, dezvoltarea acestora este mai lenta si necesita aplicarea unui antrenament intens.

Exercitiile pentru gambe constau in ridicari ale talpii pe varfuri. Amploarea miscarii trebuie sa fie cat mai mare. Ridicarea pe varfuri se poate face alternativ pentru fiecare picior sau simultan.

Pe tot parcursul exercitiului trebuie sa va pastrati starea de concentrare, iar miscarea trebuie sa fie efectata foarte lent, contractand muschiul in pozitia superioara.

Retineti: calcaiul trebuie sa coboare sub nivelul punctului de sprijin.

Exercitii de baza sunt:

- ridicari pe varfuri stand in picioare

- ridicari pe varfuri din sezand

- mers sau alergari usoare pe varfuri pentru cateva minute

- magarul (va ridicati pe varfuri avand un partener pe spate, trunchiul fiind paralel cu solul, la 90 de grade fata de picioare, iar mainile sprijinite in fata pe sipca unui spalier)

Ridicari pe varfuri stand in picioare

Important este ca miscarea sa se faca numai prin ridicarea varfurilor picioarelor, iar cursa sa fie cat mai ampla. Stati cu spatele drept si cu pieptul in fata.

Exercitiul se poate efectua si cu gantere. Stand, cu cate o gantera in fiecare mana, cu mainile pe langa corp, ridicati talpa pana la jumatatea cursei, simultan cu indoirea usoara a genunchilor. Ridicati cat mai sus posibil, indreptand genunchii, apoi coborati cat mai jos posibil.

Expirati in pozitia superioara si inspirati la revenire. Efectuati 3-4 serii a 15-25 repetari pe serie.

Ridicari pe varfuri din sezand

Tehnica de executie este ca la exercitiul precedent, doar ca acum, il efectuam din sezand. Cursa miscarii trebuie sa fie cat mai ampla.

Un alt exercitiu pentru gambe: culcat pe burta, cu mainile intinse in fata, se ridica piciorul de 15-20 de ori. Se recomanda 3-4 serii.


Develop your body, your mind and your spirit , follow your  way 
Parkour: hard work over time to accomplish skill
Learn the form, seek the formless, hear the soundless. Learn it all, now forget it all. Learn the way, now find your own way.
You have to take it as it happens, but you should try to make it happen the way you want to take it.
- Old German proverb
The individual who is best prepared for any occupation is the one ... able to adapt himself to any situation.
- Mortimer Smith
‎"Without knowledge, skill cannot be focused. Without skill, strength cannot be brought to bear and without strength, knowledge may not be applied."
- Alexander the Great's Chief Physician
If I can do this, I can do anything