Author Topic: La Planche  (Read 1922 times)

wutang

  • Global Moderator
  • Dependent
  • *****
  • Posts: 398
  • No pain... No gain
La Planche
« on: July 28, 2012, 07:01:39 PM »
La planche/ muscle up=  Ridicarea dintr-o pozitie de atarnare in maini intr-o pozitie in care te sprijini in maini deasupra obstacolului, fie el bara, gard, perete si este un exercitiu care te ajuta foarte mult in catararea si depasirea unui obstacol.

Planche en Force, sau simplu Planche  este un exercitu de forta si poate fi desfacut in trei miscar:

1. Tractiune
2. Tragere in fata/tranzitie
3. Impingere


Tehnica

Faci o tractiune si in timp ce te ridici trebuie sa-ti tragi CORPUL INAINTE!. Daca nu faci asta nu o sa reuseti sa duci miscarea pana la capat. Coatele si umerii se rotesc in jurul incheieturilor. La sfarsitul tranzitiei miscarea de tragere se transforma in miscare de impingere. Totul se intampla din pura forta.

De obiecei o sa fie nevoie de o priza falsa. Pentru a face asta pe o bara trebuie sa prinzi bara cu partea de jos a palmei, cu partea carnoasa, in timpul tranzitiei priza se va transforma in ceva mai stabil. Pe marginea scandurei, sau peretelui pe care exersati miscarea priza falsa va avea forma literei "V"  intoarse, cu varfurile degetelor atingand obsacolul ca sa va ajuati de ele la  ridicare. Cand ajungeti in etapa de tranzitie cand bratul,  se afla deasupra incheieturii, palma se va indrepta pentru a pute impige mai bine in obstacol.

Pentru a antrena tipul asta de miscare, faceti repetari negative, adica incepti din pozitia de final  si sa coborati incet, fixandu-va coatele si facand tranzitia cat se poate de incet. Si faceti de asemenea tractiuni si floatari etc.

Unii oameni sustin faptul ca ca ridicarea bratelor pe rand ar fi o metoda mai rapida, dar puteti afla singuri care dintre metode vi se potriveste mai bine si in ce situatii. Tineti minte ca tehnicile din parkour sunt folosite doar pentru eficienta lor, si ele pot evolua, incercati sa le evoluati ;)


Develop your body, your mind and your spirit , follow your  way 
Parkour: hard work over time to accomplish skill
Learn the form, seek the formless, hear the soundless. Learn it all, now forget it all. Learn the way, now find your own way.
You have to take it as it happens, but you should try to make it happen the way you want to take it.
- Old German proverb
The individual who is best prepared for any occupation is the one ... able to adapt himself to any situation.
- Mortimer Smith
‎"Without knowledge, skill cannot be focused. Without skill, strength cannot be brought to bear and without strength, knowledge may not be applied."
- Alexander the Great's Chief Physician
If I can do this, I can do anything