Mai demult,pe site-ul lui Sebastien Foucan puteai u ca utilizator sa-i pui intrebari la care el raspundea mai tarziu. Am dat din intamplare peste aceste raspuns si ma gandeam sa-l postez si pentru voi.
Nu e importanta legatura de la acea vreme dintre David Belle si Seb ci ideile lui Seb cu privire la drumul sau.
utilizator HxC :
Salut Sebastien, te-am descoperit intr-un reportaj de pe Discovery channel intitulat " Grupul Yamakasi la Londra" , mi-a placut foarte mult reportajul, chiar m-a facut sa incep sa ma antrenez. Imi place abordarea ta in ceea ce priveste acest sport, aproape ca in artele Martiale.
Insa am observat ca pe unele site-uri nu se vorbeste decat despre David Belle ca fondator, ma intrebam de ce nu se asociaza si numele tau Parkour-ului.
Raspuns Sebastien Foucan :
Pentru ca in aceste site-uri, nu imi sunt recunoscute eforturile depuse pentru a crea arta MEA ! Acest lucru se numeste "boicot"
A dorit (n.r David Belle) pur si simplu sa ma stearga din istoria Parkour-ului. Este o chestiune de revendicare fara importanta, unii dorind sa aiba toate drepturile !
Altii, fara legaturi cu originile Parkour-ului, poate vor face o treaba mai buna decat noi toti , " Pionierii" , David Belle, Yamakasi sau eu insumi.
Nu sunt asociat Parkour-ului lor si nici nu vreau sa fiu !
Cred ca este de asemenea alegerea grupului Yamakasi de a denumi ceea ce fac " Arta Deplasarii" , sau unii englezi care incearca un " Parkour freestyle"
Concluzia : Parkour-ul s-a dezvoltat iar copii lui isi revendica INDEPENDENTA !
Am decis cu mult timp in urma sa-mi urmez ideile mele si de a nu adera nici unui grup, organizatie, nici macar unei familii, doar concentrandu-ma pe invatarea unei arte, a unui feeling !
Imi urmez drumul si sunt multumit ca sunt o inspiratie pozitiva pentru unii iar acest lucru este esentialul !
Semnatura : FOLLOW THE WAY, FOLLOW YOUR WAY!