Nume meu este Max Runham , am 18 ani si ma antrenez de cam 5 ani
Cum ai aflat de parkour ?
Vazusem documentarul Jump London si imediat m-am simtit interesat si inspirat de ideea sa.
Incepusem sa ma antrenez imediat.
Ce inseamna parkour pentru tine ?Il vad ca pe ceva distractiv in realitate. In momentul in care voi lasa de a ma bucura de parkour , probabil ca va fi ziua in care ma voi lasa. Iubesc ceea ce fac si persoanele cu care ma antrenez.
Ce parere ai de relatia intre parkour si mass-media ?
Nu sunt foarte interesat in asta. Depinde de fiecare persoana ce vrea sa faca cu viata sa.
In ce moment crezi ca se afla parkour(ul) ? si unde crezi ca va ajunge ?Cred ca se afla intr-un loc bun acum , dar de asemenea il pot vedea transformanduse intr-o moda si persoane care incep si nu stiu ce fac. Acum , comunitatea de Parkour este foarte bine dezvoltata. Dar si asa se poate schimba in anii urmatori , dar sper ca nu o sa fie asa.
Ce sfat le-ai da persoanelor ce vor sa inceapa sa se antreneze ?
Nu depinzi de altii pentru a te ajuta. Gaseste drumul tau propriu si experienta ta , miscarea ta.
Nu lasa pe nimeni sa te forteze sa te misti de un mod exact. Ai rabdare , cunoaste limitele tale si ai grija de corpul tau.
Ce parere ai de dezbaterile intre Parkour si Freerun ?
Nu vad diferenta. Totul este parkour pentru mine , pur si simplu pentru ca este numele ce am invatat sa-l folosesc , toti facem acelasi lucru , toti facem parte dintr-o comunitate si inca simtim nevoia de a face aceasta separatie , fara nume , ma misc ... este tot ce fac haha
Ce parere ai de echilibrul intre corp si minte ?
Este obligatoriu. Nu poti navega prin aventura Parkour(ului) folosind doar corpul tau , mintea este unul dintre cele mai importante lucruri in antrenamentul tau. Fara a folosi mintea in antrenamentul tau nu vei putea ajunge nicaieri. Antreneaza atat mintea cat si corpul.
Cum este Max in exteriorul Parkour(ului) ?
Sunt un actor si un muzicant. Studiez amandoua intr-o scoala de drama intr-un curs de 3 ani care l-am inceput in septembrie. Sunt foarte pasionat si imi place sa fac amandoua , dar pentru a fi cinstit , ma simt mai pasionat de parkour si viata mea prin el.
Ai avut vreo un obstacol fizic sau mental in timpul dezvoltarii tale ca traceur ?
Cred ca pentru multi obstacolele mentale sunt mai tari ca cele fizice , intotdeauna am luptat mai mult cu ideia de "a sari peste" un salt decat a face saltul.
Ai o anumita rutina de antrenament ?
Nu , am o rutina foarte relaxata. Ma antrenez cand vreau si cum vreau. Ma bucur ce fac si nu vreau sa ma leg de o anumita rutina.
Un comentariu in plus...
Realizeaza ca este putin probabil sa cazi in timp ce esti atent. Gaseste echilibrul intre amandoua si vei reusi mult mai mult. Invata sa cazi si nu vei avea frica , nu va fi un factor. Multa iubire pentru toti si sper sa ma antrenez cu toti intr-o zi in viitor.
Interviu facut de Daer.
Am tradus din spaniola in romana de pe link-ul urmator.
http://www.urbanrunners.net