Author Topic: Mentinerea Instrumentelor noastre  (Read 1200 times)

Cris

  • Staff Traceurs.RO
  • Administrator
  • Traiesc pe forum
  • *****
  • Posts: 516
  • Din infrangeri se nasc invingatorii
    • RebornEducation
Mentinerea Instrumentelor noastre
« on: July 24, 2012, 12:33:51 AM »
Ungerea vitezelor, strangerea suruburilor, verificarea cauciucurilor, inlocuirea rulmentilor, e deseori practicat in majoritatea sporturilor extreme, dar practicantul de parkour e fortat sa aibe grija de o masinarie mult mai complexa.

Aceasta masina trebuie sa fie bine intretinuta si e intr-o stare de reparatie continua, trebuie sa fie furnizata cu combustibilul necesar pentru a functiona la nivelul potrivit si are nevoie de un amestec delicat, pentru a fi impins pana la limite, dupa aceea sa il lasi sa se vindece pentru a progresa. Desigur singura masinarie, traceurul, sau practicantul de Parkour, trebuie sa aiba grija de corpul lui sau al ei.

Acesta e probabil unul din cele mai atragatoare aspecte din Parkour, faptul ca nu ai nevoie de nici un echipament sau sa trebuiasca sa te bazezi pe factori exteriori pentru siguranta sau pentru o miscare reusita. Niciodata nu trebuie sa te intrebi daca franele vor ceda sau daca o parte din corpul tau e slabita, deoarece corpul tau instantaneu iti da feedbackul constant despre conditia si statutul lui.
Daca e obosit sau in nevoie de odihna, tu o sa stii despre asta..si ascultand de vocea asta, ea ne tine in siguranta si ne fereste de accidentari.

A antrena corpul ca sa fie functional si eficient si sa prospere in Parkour nu este o sarcina usoara. Tu trebuie sa il conditionezi sa suporte crize lungi de efort muscular, ar trebui sa avem nevoie de traversat o scara lunga ca sa ajungem pe partea cealalta...tu trebuie sa te antrenezi ca sa fii in stare sa ridici, sa tragi si sa impingi greutatea corpului cu usurinta in orice directie, trebuie sa fie adaptat sa fie puternic si exploziv, sa sari de pe zid pe zid si trebuie sa iti mentii flexibilitatea pentru a evita accidentarea, cand trebuie sa te intinzi sa ajungi la capatul catararii.

Mai mult de jumate a timpului unui practicant de Parkour e petrecut la conditionare si pregatirea corpului sa se miste. Cum betonul e un lucru tare facut de om, intradevar nu e nevoie de niciun echipament pentru a absoarbe forta cand aterizam, aici nu e nici o placa, nici o bicicleta pe care trebuie sa o intretinem, ci sunt corpurile noastre de care ar trebui sa avem grija si sa le pregatim pentru asemenea impact.
 Cu toate ca acestea par a fi ca e mult de munca, nu e niciun inlocuitor cu senzatia de libertate simtita cand executi saritura noua, pe care ai construit'o si cat te-ai pregatit in ultima luna pentru ea. Nu numai ca ai facut saritura, dar ai facut'o usor si ai putut sa o repeti de 50 sau 100 de ori, perfect.

Toate acele 50 de ore de antrenament ti-au dat, acele 3 secunde de completa si absoluta libertate, unde nici o bicicleta sau o placa nu a fost nevoita sa iti atingi scopul sau visul.. ai fost doar tu, si tu singur care a meritat orice secunda din ea.

"A fi si a rezista" o fraza des intalnita in cercurile de Parkour si mesajul ei e simplu. Antreneaza'te din greu pentru a fi puternic si antreneaza'te din greu pentru a rezista in aceasta disciplina.. asta nu e o practica, unde concurezi pentru cativa ani si dupa aceea te retragi in glorie pentru a indruma generatii noi, asta e o misiune de-a lungul vietii, de a deveni mai puternic in fiecare zi si inca sa mai fii in preajma celor din jurul tau care au imbatranit la inima.
Aceasta comunitate sprijina PARKOUR-ul, nu COMPETITIA - antrenati-va fara rivali !