Post Forsaken
Parkour adevarat (real)
Parkour , un concept atat de simplu si de frumos incat unora nu le-a venit sa creada. Astfel ei si-au zis ca e imposibil sa fie atat de simplu, si s-au gandit ei ca ar fi bine sa-l complice putin. Asa au aparut tutorialele , regulile de antrenament , dietele , expertii , maestrii , veteranii si cum vreti voi sa-i mai numiti. Si iata ca pe masura ce trece timpul incepe sa apara o doctrina a parkourului care in esenta sa se dorea a fi o disciplina a eficientei si simplitatii atat fizice cat si mentale.
In opinia mea parkourul adevarat presupune un obiectiv ,o destinatie, atentie ...REALA , restul il putem numi antrenament de parkour in care suntem liberi sa ne imaginam diferite scenarii si trasee. Intr-o situatie reala suntem nevoiti sa actionam si sa gandim diferit fata de modul in care actionam si gandim la antrenamente, deoarece intr-o situatie reala nu exista a doua sansa. Desigur experienta si modul in care te-ai antrenat si evoluat au un cuvant greu de spus cand esti pus intr-o astfel de situatie, insa oricat de bun ai fi si oricat ai evoluat , intr-o situatie de parkour adevarat nu te gandii ca vei iesii teafar si nevatamat fiindca vei cadea si te vei lovi si te vei zgaria si poate chiar iti vei rupe ceva.Aceste lucruri se vor intampla datorita neprevazutului dintr-o situatie reala in care mediul nu mai e sub un control total ca la antrenamente. Aici intervine importanta obiectivului fixat si cantitatea de daruire oferita in atingerea acestuia.
Revenind la acea doctrina a parkourului mentionata mai sus va pot spune urmatoarele ; uitati-va la tutoriale, invatati de la cei mai experimentati insa nu ramaneti ancorati si nu depindeti de ei cand va antrenati fiindca intr-o situatie reala n-o sa mai tineti cont de ce v-a spus cutare despre cum se sare un zid ,sau ca ati mancat nu stiu ce chestii nesanatoase, atunci o sa va ganditi numai la locul in care trebuie sa ajungeti. N-o sa stai sa te gandesti inainte cum sari acolo si dincolo fiindaca nu ai timp, pur si simplu o sa mergi spre obiectivul fixat fara ca nimic sa te opreasca, chiar daca ai sa cazi sau ai sa patesti ceva, antrenamentul si motivatia te vor face sa razbesti. Apoi poti sa zici , "Uite frate asta da parkour ...m-am antrenat si am reusit" . Si atunci n-o sa-ti mai pese nici ca te-ai julit pe coate si pe genunchi , s-au ca ai dat cu tibia de vreo bara, toate astea o sa fie 0 in fata obiectivului atins.
Desi am numit articolul "Parkour adevarat" eu nu cred in existenta unui parkour adevarat si unul fals (sa zicem) , exista doar PARKOUR si restul (antrenament , scalambaiala , si orice alta manifestare care tinde sa te pregateasca pentru parkour).
Iar m-au apucat inspiratiile noaptea si nu m-am putut abtine, da dupa o bere si o narghilea se mai intampla. Nu stiu cat de coerent s-au corect gramatical e textul dar sa stiti ca m-am straduit. VA ROG FITI CRITICI !!!