Legiunea Straina imi face cu ochiul de muuult timp,iar dupa nenumarate documentare citite si vazute am zis sa incerc si eu.Eu am un prieten cu care am vorbit direct de acol la telefon,iar acum cand a fost in tara mi-a dat foarte multe detalii.Legiunea nu te omoara asa cum cred toti,te intareste,insa,daca nu esti antrenat psihic 100% nu o sa rezisti.Multi cedeaza din cauza psihicului.
Prima ta greseala pe care o faci este ca vrei sa mergi cu cineva.In Legiune nu ai prieteni,familie,nu ai nimic.Legiunea e familia ta.Nu ai voie sa cunosti pe cineva acolo,iar daca cunosti nu trebuie sa se afle asta.
Probele sunt simple,25 de flotari,7 tractiuni si alergare pe ritm sonor pe o lungime de 25m.Psihologicul il dai pe calculator,nu e foarte greu,iar testele medicale sunt teste normale pe care le faci si aici cand urmezi un tratament:Vedere,auz,sange,urina.Trebuie sa ai o dantura 60% intreaga si pe cat posibil fara carii,daca nu ai interventi chirurgicale cu atat mai bine.
Odata ajuns acolo ei te iau direct la probe si te poate tine pana la terminarea lor(adica 3 saptamani),timp in care vei fi platit(undeva la 30 euro pe zi)..Poti sta doar o,zi poti sta o saptamana sau poti sta toata perioada de probe.
Dupa trecerea probelor daca esti acceptat toate lucrurile tale civile dispar,iar ele sunt inlocuite cu uniforma militara.De aici incepe aventura,timp de 4 luni esti in pregatire,iar dupa 4 luni esti pus sa-ti alegi la ce departament vrei sa mergi.Sunt 10:parasutisti,infanterie,in desert,explozibil etc...nu mi le amintesc pe toate acum.Dupa alea 4 luni iti sunt inapoiate lucrurile civile si esti trimis unde au ei bazele militare.Ciad,Coasta de Fildes,Guineea Franceza,Brazilia,Africa de sud...de acolo incepe cu adevarat nebunia.
Daca vrei sa mergi du-te la Aubagne direct pentru ca acolo e centru de recrutare,pentru ca daca mergi la Lyon,Paris Lille,Nice,Nantes vei pierde 2 saptamani pe acolo nefacand nimic si nu vei fi platit,iar intr-un final tot la Aubagne ajungi.Din punct de vedere al perioadei iti sugerez sa mergi primavara,ca atunci cand mergi alea 4 luni de instructie sa prinzi perioada de vara ca daca nu e rau daca o faci iarna.
Problema e ca s-a redus numarul de locuri,iar pe romani nu prea ii mai accepta decat daca sunt foarte buni.Limba nu e o problema ca o inveti pe parcurs,tatuajele nu sunt o problema,scoala nu este importanta.
Eu am inceput acum un proiect care sper sa imi aduca ceva bani,iar daca nu,in martie-aprilie merg sa imi incerc norocul.
Daca esti foarte hotarat apucate de alergari dure:10-20 km...alergari prin zapada,forta,insetat si infometat,pentru ca iti va fi mai usor daca esti cat de cat antrenat la chestiile astea.
Succes!!!