Author Topic: Nevoia de parkour  (Read 1938 times)

fasttraceur

  • Nou venit
  • *
  • Posts: 38
  • Locatia: Bucuresti
  • Prenume: Florin
Nevoia de parkour
« on: August 31, 2012, 04:04:15 PM »
Salut,fac parkour de cativa ani.Din probleme de sanatate(dureri la nivelul genunchilor(genunchiul alergatorului,roblema ce apare in timpul adolescentei),coate aproape luxate,si oboseala),m-am decis sa fac o pauza si  apoi sa ma apuc pentru un timp de alt sport.Am facut cam 4-5 luni pauza si apoi m-am apucat de skateboarding in ultimele 3 luni,incercand sa ma abtin sa practic parkour.Stiu ca suna ciudat dar skateboardingul mi-a oprit durerea la nivelul genunchilor.Normal trebuie sa fie invers,dar cred ca practicand in fiecare zi genunchii mei s-au adaptat din nou la socuri,plus ca durerea este normal sa inceteze dupa catevaa luni in cazul acestei''boli de crestere''.Eu noaptea ascult de la 12 pana la 1-2 muzica inainte sa ma culc,si imi fac planuri pentru a doua zi.Si aseara s-a nimerit sa dau de o melodie pe care o ascultam in timpul antrenamentelor,si toti anii de antrenament s-au structurat ca un filmulet in mintea mea.Tin sa precizez ca in acesti ani nu am evoluat foarte mult,am practicat la un nivel mai sczut,limitat.In acel moment mi-am am adus aminte de bucuria care o aveam in timpul antrenamentelor,de felul cum vedeam lumea inainte.Era 1 noaptea si chiar daca eram obosit dupa o plimbare lunga cu skateboardul tot corpul mi-a fost cuprins de energie.Simteam ca nu pot sa mai stau ca trebuie sa fac miscare.Ca un drog fara de care nu poti sta.Spre bucuria mea am realizat ca toate problemele mele medicale au disparut,si pot sa reiau antrenamentele.Astept cu nerabdare sa ies asta seara la un antrenament,deoarece astazi a fost foarte cald,(ca in fiecare zi) si ies pe afara decat seara.Sunt foarte fericit ca pot sa fac din nou ce imi place.Plus ca voi lucra mai mult pe conditionare sa previn alte accidente.Ati avut vreodata sentimentul ca in acel moment aveti nevoie de miscare?ca nu mai puteti ssta nici o secunda fara sa explodati de energie?.Apropo daca credeti ca acest topic nu isi are locul pe forum va rog sa nu imi dati ban sau kick:P,ci doar sa il stergeti si sa ma avertizati.Salut.

octav

  • Nou venit
  • *
  • Posts: 1
  • Locatia: Batrani, Prahova
  • Prenume: Octav
Re: Nevoia de parkour
« Reply #1 on: September 03, 2012, 11:39:33 AM »
Ati avut vreodata sentimentul ca in acel moment aveti nevoie de miscare?ca nu mai puteti ssta nici o secunda fara sa explodati de energie?

Binenteles ca am avut, cred ca toti traceurii trec prin asemenea momente :). Mi s-a intamplat si mie de cateva ori pe la 1-2 noaptea si era imposibil sa mai adorm.

Relativ la problema cu genunchii, am patit si eu acelasi lucru dupa 2-3 ani de antrenament...apoi am luat o pauza mai mare si mi-a trecut, desi inca mai resimt dureri atunci cand fortez la antrenamente, fie ele de parkour sau de alergat. Nu degeaba se vorbeste mereu de control. Trebuie sa inveti sa-ti controlezi inclusiv accidentarile (suprasolicitarile anumitor parti ale corpului).

Exista 2 cai:
1. Fortezi prea mult un timp, iar apoi stai de la cateva saptamani pana la luni intregi pe tusa din cauza accidentarilor (suprasolicitarilor);
sau
2. Te antrenezi mai usor, progresiv, de la usor la greu si vei putea practica si evolua continuu, fara accidentari pe care le-ai fi putut preveni daca ti-ai fi folosit si capul, nu doar corpul :).

Sunt multi care au ales prima cale si putini care au mers pe a doua. Ghici care au iesit mai castigati si mai evoluati pe termen lung, de cativa ani?