Author Topic: Pista de alergare de sub Tampa si Liceul Sportiv Brasov  (Read 10695 times)

wutang

  • Global Moderator
  • Dependent
  • *****
  • Posts: 398
  • No pain... No gain
Pista de alergare de sub Tampa si Liceul Sportiv Brasov
« on: September 01, 2012, 12:33:44 AM »
Localizare: Este un loc situat tot in centrul vechi al orasului. Este la poalele muntelui Tampa care despica putin orasul. Pentru a ajunge acolo, la fel, orice autobuz care duce spre centrul vechi si care trece pe langa parcul Nicolae Titulescu deoarece este cea mai buna statie de coborat pentru ca puteti  traversa parcul pe langa cladirea veche a primariei, apoi traversati strada pe partea cu cladirea Modarom, apoi pe partea cu prefectura ( sunt foarte apropiate una de cealalta ), apoi continuati drumul drept spre munte, traversati pe partea cu magazinul Star si tot inainte spre munte.
           
Pentru liceul Sportiv sunt mai multe cai de acces, dar cel mai direct este sa folositi autobuzul 51 care va duce de la gara la centru vechi aproape de Biserica Neagra, apoi traversati strada pe partea cealalta a statiei si veti ajunge la Facultatea de Silvicultura Transilvania Brasov, treceti si de aceasta si veti vedea in indepartare o parte din tribuna.

Acest loc este situat si el la poalele Tampei, deci tot spre munte va indreptati si il veti gasi.
                                       
Forţele de Ordine: Moderat deoarece este o zona turistica si fiind prin padure si la marginea ei, se patruleaza pentru a pazi zona.

Populatie: Modera - Aglomerata. In functie de zile si anotimp poate fi plin de turisti sau localnici la plimbare sau vizita.

Precizări: Terenul are ca lungime 100 de metri, iar daca il " desfaceti " are 300 de metri. Astfel aveti aproximativ peste 150 de metri de bara pe care puteti face echilibru in voie, chiar daca are cateva intreruperi. Aveti 2 gropi cu nisip, dar numai una mai are nisip mult in ea, cealalta fiind aproape goala.

Daca vine cineva la voi si va intreaba de ce a-ti intrat si toate cele, este probabil administratoru de servici, vreun profesor sau unul dintre directorii liceului. Vorbiti politicos si daca va cere sa plecati plecati, daca nu, distrativa in voie, dar sa NU sariti pe scaune ca altfel zburati instant de acolo.
Nu va chinuiti sa urcati zidul cel mare ( zidul fostei cetati ) deoarece nu mai este la fel de sigur ca inainte si riscati sa va accidentati, pe langa asta daca va vede vreun politist comunitar care patruleaza, va puteti alege cu amenda.

Mai multe precizari aveti mai jos. Cititile cu atentie!




De aici incepe drumul catre primul loc de antrenament, aceasta fiind zona de tractiuni.
Acesta este inceputul drumului dupa ce ajungeti in dreptul magazinului Star. Mergeti inainte.





In stanga, langa magazin este un zid destul de alunecas si mare, dar sus este o precizie frumoasa.




Continuati tot inainte spre padure.





Aici aveti la alegere: ori o luati pe scurtatura din stanga ori mergeti normal pe drum apoi faceti stranga sa intrati pe alea care duce spre bari.




Daca a-ti ales sa mergeti pe drumul normal veti ajunge la un " intersectie ", poza de mai jos va arata drumul spre aleea ce duce prin padure, daca doriti sa va plimbati si pe acolo.






De la barile de tractiuni aveti 2 poteci pe care le puteti urma: una duce in sus spre drumul prin padure, iar celalat duce inapoi in strada pe langa zidul vechi al cetatii. In poza aveti drumul care duce pe langa zid deoarece in acea zona se afla urmatorul loc de antrenament. Coborati in strada apoi faceti stanga pe aleea care urca si mergeti drept pana ajungeti la locul din urmatoarele poze. Este pe partea stanga a aleii.








Peste drum de acest loc se afla urmatorul. Este vizibil daca nu este parcat vreun autocar  in zona, dar daca este coborati in strada, traversati si il veti vedea.









Cladirea de mai sus apartine de directia de sport si tinere care se ocupa de tir, deci aveti grija ca in timpul saptamanii sunt oameni acolo prezenti si mai este si politia care se ocupa de parcarea autocarelor in apropiere. Deci nu va suiti pe cladire daca gasiti vre-o modalitate.

De aici mergeti de-alungul padurii si veti ajunge la o alee cam cat o banda de strada care urca, mergeti pe ea inainte si veti ajunge langa un teren de tenis si centrul de agrement, treceti de el si imediat dupa el este urmatorul loc de antrenament.







Atentie la acel careu si bancile din el deoarece sunt cam subrezite si daca va avantati prea tare pe ele se vor rupe usor, iar daca este un politist in zona, NU va atingeti de ele. Ramaneti la butuci.






De aici urcati pe oricare scara o aveti mai aproape de voi si continuati in partea opusa centrului de agrement adica, cum va uitat spre munte in dreapta, treceti de clubul de tenis al orasului si veti vedea Liceul Sportiv Brasov.

Aveti multe posibilitati de a intra pe terenul liceului. Va voi prezenta 3 dintre cele mai sigure si usoare intrari.








Aceasta este prima intrare. Este situata langa o poarta care este inchisa in permanenta. Ea este deschisa doar cand sunt evenimente mari organizate pe teren. ATENTIE!! In acea mica incapere unde este usa de langa zid se afla un paznic cateodata care daca va vede se va lua de voi si vă va directiona catre poarta de langa scoala, asa ca fiti rapizi  :wink:





























Aceasta este a doua intrare ( poza de sub scris ). Urcati pe zid, fara sa va vada pazinicul sau daca va vede miscativa repede, iar dincolo distanta este mica daca sunteti aproape de casuta cu poarta si creste cu cat va indepartati de ea.









Va sfatuiesc sa nu va suiti pe casuta alba chiar daca sunt copii suiti acolo deoarece se poate lasa cu scandal.








Aceasta este a 3-a intrare/iesire din liceu, chiar poartea principala.


Develop your body, your mind and your spirit , follow your  way 
Parkour: hard work over time to accomplish skill
Learn the form, seek the formless, hear the soundless. Learn it all, now forget it all. Learn the way, now find your own way.
You have to take it as it happens, but you should try to make it happen the way you want to take it.
- Old German proverb
The individual who is best prepared for any occupation is the one ... able to adapt himself to any situation.
- Mortimer Smith
‎"Without knowledge, skill cannot be focused. Without skill, strength cannot be brought to bear and without strength, knowledge may not be applied."
- Alexander the Great's Chief Physician
If I can do this, I can do anything