Author Topic: Uitatul trickurilor  (Read 1852 times)

BogdanBM

 • Nou venit
 • *
 • Posts: 61
 • Hakuna Matata
 • Locatia: BaiaMare
 • Prenume: Bogdan
Uitatul trickurilor
« on: October 22, 2012, 08:34:06 PM »
Am deschis acest topic deoarece am o problema si vreau sa stiu daca si voi o aveti sau ati auzit de ea. sunt obisnuit sa uit trickurile care le invat, sau sa nu le mai fac cum le faceam inainte.
  De exemplu, am invatat aerial twist in concursul teleenciclopedia, iar acum nu imi mai iese.
  Kick the moon nu mi-a iesit din prima, tot puneam o mana jos, dupa aceeea ma tot duceam prea in fata si eram foarte jos. Dupa aceea am incercat sa fac un pic de blocking si mi-a iesit din prima fara mare efort, il aterizam perfect.Acum iar l-am uitat si nu imi mai iese, oricat blocking as incerca sa fac.
   Frontflipul este destul de greu si m-am chinuit un an sa-l aterizez in picioare. dupa aceea iar am inceput sa cad gugu, dar acum l-am invatat iarasi
    Backflipul il dadeam cu precizie, adica aterizam exact in acelasi loc de unde am cazut, dupa aceea am avut o perioada cand mergeam foarte mult in spate, iar acum merg numai o jumatate de metru.
   Websterul l-am invatat intai cu un hop. Dupa aceea am auzit un tutorial care zicea ca daca astepti pana iti urca piciorul si faci o sfoara in sus iar apoi te dai peste cap si te ghemuiesti, iti va iesi. am incercat si mi-a iesit fara efort. dupa 2 zile nu mai puteam sa-l fac asa si am inceput sa alerg destul de mult inainte sa-l fac. acum il dau si pe drept, dar cad cam brutal, pe toata talpa.
    mai am multe exemple dar cam astea-s cele mai importante. spuneti-mi va rog daca ati uitat vreun trick sau daca v-ati schimbat modul in care il executati, si spuneti-mi va rog ce credeti ca cauzeaza aceste treburi.  :wink:

black198

 • De-al casei
 • **
 • Posts: 116
 • Do you need any help? Just PM me :)
 • Locatia: Botosani
 • Prenume: Gaby
Re: Uitatul trickurilor
« Reply #1 on: October 22, 2012, 09:55:33 PM »
      Acest lucru se intampla la majoritatea dintre noi. Este normal, inveti un trick, il dai fara probleme in acea zi, dar este posibil ca ziua urmatoare sa nu il mai dai, ori de frica, ori te-ai fortat prea mult inainte. Mie, de exemplu, zilele astea mi-a venit curajul sa fac standing gainer de pe un obstacol dur(din beton) si sa aterizez pe iarba. Dupa ce am tot repetat de cateva ori, de la loc drept, la cativa centimetri inaltime, pana la 1 metru inaltime, de pe beton, pe iarba, si mi-a iesit perfect. Dar, urmatoarea zi mi-a fost frica sa sar de pe un obstacol din beton, pt ca era un loc diferit, si nu aveam posibilitatea sa merg unde l-am invatat, deoarece a fost in curtea scolii, cu jumatate de ora inainte.
       La butterfly twist aterizam no problem inainte, si acum ajung ori pe genunchiul unui picior, ori pun si mana, si aterizez foarte dur. Bogdan, acestea sunt lucruri normale. Antrenamentele iti vor rezolva problema la fiecare trick.

To get something you never had, you must do something you never did.

wutang

 • Global Moderator
 • Dependent
 • *****
 • Posts: 398
 • No pain... No gain
Re: Uitatul trickurilor
« Reply #2 on: October 22, 2012, 11:11:37 PM »
      Acest lucru se intampla la majoritatea dintre noi. Este normal, inveti un trick, il dai fara probleme in acea zi, dar este posibil ca ziua urmatoare sa nu il mai dai, ori de frica, ori te-ai fortat prea mult inainte.  Bogdan, acestea sunt lucruri normale. Antrenamentele iti vor rezolva problema la fiecare trick.

Repetitia este mama invataturii.

Dupa cum a spus si black198, doar prin antrenament vei rezolva aceasta problema, atat pentru freerun cat si pentru parkour ( daca ajung sa ai probleme de genu ).

Trebuie sa stii ca trick-urile, spre deosebire de unele vault-uri, nu sunt miscari native corpului, muschii corpului nu au primit informatia necesara pentru a " intelege " cum sa se miste.
Cand esti bebelusi te cateri, mergi patruped, sari, mergi normal, alergi, dar nu te dai peste cap. Uneori te rulezi, dar nu sari si te dai peste cap. De aceea corpul trebuie sa stranga informatii pentru a intelege ce face si cum face.

Q: De ce uneori iti iese si dupa aceea nu?
A: Pentru ca, corpul incearca sa se adapteze la ceea ce vrei tu sa faci, sa-si ajusteze pozitia, sa vada cata energie sa-ti dea, cata forta, cata putere, cat sa se incordeze si cat sa se relaxeze, ce sa faca in caz de cadere etc. De aceea iti iese si nu iti iese.

Q: Care este cauza acestor " uitari " ?
A: Acest lucru este cauzat de timpul de procesare al informatiilor primite, iar acest lucru variaza de la corp la corp. De exemplu, un corp antrenat si conditionat va raspunde altfel la memorarea miscarilor sau chiar la executie.
Pentru cei ce au abdomenul, picioarele si spatele antrenat si lucrat bine de tot, pot executa un backflip mult mai usor pentru ca ii ajuta musculatura, timpul de raspuns al contractiilor musculare este mult mai rapid si corpul stie cata putere, energie si forta sa-ti dea pentru a executa miscarea.

Dar, dupa cum am spus, acest lucru variaza de la corp la corp. Sunt oameni care nu sunt deloc antrenati si le pot iesi din prima miscarea si sunt oameni care pot sta si ani de zile si tot nu le ies.

Q: Cum se poate scapa sau remedia acest lucru?
A: Repetand acel cel putin de 3 ori / antrenament sau de 3 ori / locatie pentru a te obisnui cu miscare in orice mediu sau situatie. Nu executa sute de trick-uri la 1 antrenament deoarece vei bulversa corpul si nu va mai stii care sa-l invete primu, nu executa cand esti obosit tare pentru ca nu vei reusi si te poti si rani sau daca iti iese s-ar putea corpul sa nu-l memoreze.

Este si o vorba: pana nu-l faci de 3 ori consecutiv nu poti spune ca l-ai invatat.
Develop your body, your mind and your spirit , follow your  way 
Parkour: hard work over time to accomplish skill
Learn the form, seek the formless, hear the soundless. Learn it all, now forget it all. Learn the way, now find your own way.
You have to take it as it happens, but you should try to make it happen the way you want to take it.
- Old German proverb
The individual who is best prepared for any occupation is the one ... able to adapt himself to any situation.
- Mortimer Smith
‎"Without knowledge, skill cannot be focused. Without skill, strength cannot be brought to bear and without strength, knowledge may not be applied."
- Alexander the Great's Chief Physician
If I can do this, I can do anything