Author Topic: Competitia si parkour  (Read 3038 times)

Justin

  • Guest
Competitia si parkour
« on: July 24, 2012, 02:26:02 PM »
Aceasta comunitate sprijina PARKOUR-ul, nu COMPETITIA ! antrenati-va fara rivali !


Membrii acestei comunitati sunt ferm impotriva ideii de competitii organizate de Parkour.

Motivele noastre :


  • Nici un traceur nu poate fi intradevar mai bun decat altul pentru ca o parte din ceea ce inseamna a fi traceur este dorinta de a ii ajuta pe cei sub nivelul tau si sa iti depasesti propriul nivel.
.
  • Calitatile in Parkour nu pot fi judecate in mod precis in cadrul unei competitii: Cel mai rapid traceur nu este intotdeauna cel mai in siguranta, traceur-ul cu cea mai frumoasa tehnica nu este intotdeauna cel mai eficient, cel mai puternic traceur poate nu are cea mai buna anduranta. Orice incercare de a evalua un singur aspect din Parkour sacrifica restul aspectelor si duce la pierderea din vedere a ideii de baza.
.
  • Parkour este o disciplina menita sa fie practicata o viata intreaga, iar corpul uman are nevoie de conditionare si pregatire pentru a fi antrenat in siguranta. Competitia ii incurajeaza pe cei nepregatiti de a-si sacrifica sanatatea pentru victorii in viitorul apropiat si ii face pe traceuri sa isi piarda echilibrul antrenamentelor si sa se concentreze doar pe calitatile/miscarile necesare pentru a castiga.
.
  • Beneficiile competitiei - inovarea, motivatia si atentia publica sunt impotriva filozofiei Parkour-ului, care spune clar ca metodele cele mai simple sunt cele mai bune, ca motivele pentru care ne antrenam ar trebui sa vina din interiorul nostru si ca traceurii nu ar trebui sa se dea in spectacol pentru un public.
.
  • Parkour apartine traceurilor - comunitatilor locale, echipelor si prietenilor si a speciei umane ca un intreg, NU corporatiilor, sponsorilor, mass-mediei sau a oamenilor care stau acasa in fata televizorului.

Competitia nu este inevitabila -este doar un alt obstacol! Sprijiniti Parkour-ul, pastrati disciplina noastra pura !