Dureri la spate vei simti mereu pana ti se va cali spatele si se va obisnui cu socul si aterizarile.
Daca survolai forumul mai mult gaaseai destule tutoriale de parkour si pe forum facute de membrii din staff. >>>>
http://www.traceurs.ro/index.php?topic=149.0 |
http://www.traceurs.ro/index.php?board=40.0Inca un tutorial mai avansat pentru roll >>>
http://www.youtube.com/watch?v=y6I1J0zmE7U , in engleza, dar cred ca te vei descurca cu el. Important este sa vezi cum face miscarea si sa o reproduci, insa te avertizez ca acest tutorial este pentru cei ce deja stapanesc miscarea foarte bine, insa te poti uita la cum executa, postura corpului in timpul miscarii etc. pe scurt, analizezi fiecare pas din miscare.
Inaltimea la care poti da un vault peste un obstacol ( de jos in sus - peste el ) depinde de detenta ta ( abilitatea de a sari in inlatime si in lungime cat mai puternic fara pic de efort ), iar detenta se antreneaza prin conditionarea picioarelor, pentru a intari musculatura, tendoane, articulatii etc si prin sarit in lungime, inaltime etc.
Eu personal nu am putut da kong-ul decat dupa vre-o 4 luni de antrenament deoarece imi era frica, ca dupa ce trec de obstacol aterizez in cap in loc de picioare, dar dupa 4 luni am avut curajul sa risc si sa-l dau peste o masa de sah. Atunci am invatat caa prin rabdare si perseverenta si putin risc poti sa faci ce doresti.
La fiecare antrenament fi atent la ceea ce faci si cum faci ca atunci cand nu te antrenezi sa poti sa te vizualizezi in minte pe tine exact cum executi si la antrenament sa fi atent, in caz ca gresesti sau cazi, ca sa stii de ce ai cazut si sa te redresezi.
Wall-run-ul nu este o miscare grea, daca este cel vertical ( cel pentru catarat ziduri ). Cel orizontal tine foarte mult de 2 factori:
1. Avantul pe care ti-l iei.
2. Primul pas pe care il pui. Pentru un wall-run eficient si fara cazaturi este importaant sa pui piciorul care este pe aceasi directie cu sensul tau de alergat spre zid. Adica daca vi dinspre stanga inspre dreapta, primul picior pe zid, cel de urcare, va fi stangul apoi dreptul, iar cand vi din dreapta faci invers, dreptu primul pe zid apoi stangul, iar avantul cu care vi inspre zid te va duce, tu doar trebuie sa pui pasii si sa mergi hotarat pe el. Urcarea pe zid trebuie sa fie facuta rapid, adica cum ai ajuns aproape de zid nu te opresti din alergaat ca sa faci pasul pe zid, ci direct ai sarit pe el, dar NU in el ci vi si tu cat mai paralel poti si apoi zbori pe el si mergi. Daca ai ziduri oblice sau ceva mai oblic putin, exerseaza pe ele apoi pe drepte.
Revers-ul (nu rivers) este o miscare putin mai complexa care necesita coordonare mai mare putin fata de alte miscari. In principal revers-ul nu este o miscare de continuare a unui traseu, se poate folosi, dar nu asta este scopul principal. Revers-ul este o miscare, care te ajuta sa franezi daca ai mult avant, deoaarece orice rotatie iti va manca din viteza/avant ( fie flip, fie roll ), iar pe langa franare mai este bun la schimbare de directie ( alergi drept si apoi dai revers ca sa te duci spre dreapta sau stanga ).
Spin-ul pe perete ( wall-spin) este o miscare mai complexa si ea. Este un trick, nu vault adica este miscare de freerun, nu parkour. Ca sa inveti wall-spin-ul ai 2 variante: fie il dai direct pe zid drept, ceea ce poate sa-ti iasa din prima sau sa stai luni de zile sa-l reusesti, fie inveti palm spin-ul care este baza wall-spinului, care este mult mai usor de invatat si executat.
Speed-ul este o miscare de viteza care daca o executi pe un obstacol inalt isi pierde to sensul si toataa eficienta.
Uitate la foarte forte foarte .... foarte multe clipuri pe net, fie tutoriale, fie clipuri cu oameni care se antreneazaa, analizeazai, uitate la ele de cate ori este nevoie ca sa vezi cum executa miscarile si cum se misca ei, cum abordeaza ei obstacolele etc. Dar nu te limita doar la unul sau cateva, ci uitate la cat mai multe si incearca sa vezi diferenta dintre un video facut de copii fara minte si un video facut calumea si cu miscari curate si corecte.
In rest antreneazate cat mai mult si exerseaza pas cu pas ce e greu, nu te lasa din a practica ca altfel nu vei ajunge sa faci ce doresti.
Daca mai ai intrebari sau nelamuriri, intreaba si ti se va raspunde.