Author Topic: Georges Hebert : Citate  (Read 1733 times)

wutang

  • Global Moderator
  • Dependent
  • *****
  • Posts: 398
  • No pain... No gain
Georges Hebert : Citate
« on: July 28, 2012, 12:14:27 AM »
Scopul suprem al educatiei fizice este sa faca fiinte puternice. In sensul pur fizic, Metoda Naturala promoveaza calitatile rezistentei organice, musculare si vitezei, pentru a fi apt de a merge, alerga, sari, de a se misca cvadruped, a escalada, a merge in echilibru, a arunca, a ridica, a se auto-apara si a inota.

In sensul viril, sau energetic, sistemul consista in a avea destula energie, vointa, curaj, calm si fermitate.

In sensul moral, educatia, prin elevarea emotiilor, directioneaza sau pastreaza cursul moral al individului intr-un sens util si benefic.

Adevarata Metoda Naturala, in sensul ei cel mai larg,  trebuie considerata ca rezultatul acestor 3 forte particulare ; este o sinteza fizica, virila si morala.

Are loc nu numai in muschi si respiratie, ci, mai presus de toate, in energia care este folosita, vointa care o directioneaza si sentimentul care o ghideaza.

In ceea ce priveste dezvoltarea calitatilor virile , acestea sunt obtinute prin executarea unora sau diferitelor exercitii dificile sau periculoase, in care este necesara dezvoltarea acestor calitati, de exemplu incercarea de a stapani teama de cadere, de sarit, de ridicare, de mers pe o suprafata instabila, etc. Despre sport :

  Ideea de lupta, esenta a sportului sub forma de exercitii de forta, este inclusa in educatia fizica, creatoarea de materie. Un om se educa cu adevarat in timp ce se pregateste pentru viata, cu toatea ca viata este o lupta.  Totusi, exista un abis intre cele de 2 moduri de a folosi elementul de lupta: in lumea sportului si in lumea reala, pe de alta parte.

O educatie fizica bine inteleasa nu are, ca unic scop, cultura puterii, nici epatarea acesteia. Educatia fizica este supusa unei cai morale dominante, este cuprinsa in elemente ce suprima orice exces: moderatie, utilitate, altruism.
Conform conceptiei curente despre sport, nu exista nicio frana in folosirea exercitiilor de forta. Ideea de lupta este dusa pana la limita, de aici si excesele care apar atat de des. In plus, majoritatea exercitiilor practicate in lumea sportului sunt de natura conventionala, fara aplicare in viata de zi cu zi.

In fine, nicio idee nobila nu conduce toata aceasta activitate fizica. Aceasta activitate este propriul scop. Un om se antreneaza cu singurul scop de a capata putere fizica sau pentru a triumfa asupra competitorilor. Doar rezultatul material conteaza, oricare ar fi urmarile in plan psihologic, mental si social.

Asemenea conceptie este brutal de egoista. Interesul este concentrate doar pe castigator. Toti ceilalti, si mai ales cei mai slabi sau medii, care alcatuiesc majoritatea, sunt sacrificati sau neglijati.


I must not fear.
Fear is the mind-killer.
Fear is the little-death that brings total obliteration.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.


George Herbert, The litany against fear.
Develop your body, your mind and your spirit , follow your  way 
Parkour: hard work over time to accomplish skill
Learn the form, seek the formless, hear the soundless. Learn it all, now forget it all. Learn the way, now find your own way.
You have to take it as it happens, but you should try to make it happen the way you want to take it.
- Old German proverb
The individual who is best prepared for any occupation is the one ... able to adapt himself to any situation.
- Mortimer Smith
‎"Without knowledge, skill cannot be focused. Without skill, strength cannot be brought to bear and without strength, knowledge may not be applied."
- Alexander the Great's Chief Physician
If I can do this, I can do anything